Nya vinyler

Vinylskivan är på god väg att återta en stor marknadsandel från framför allt CD-försäljningen, men också digitalmarknaden och främst då den lagliga nedladdningen. Under 2016 ökade vinylförsäljningen med hela 69,4% medan digitalförsäljningen totalt gick ner med 35,4%. Förvisso ökade streamningen med 9,6% men nedladdning och övrig digitalförsäljning minskade med 45%. Möjligheterna att säkra vinyler som ges ut i begränsade upplagor ökar i antal, det är all idé att säkra sig ett exemplar och hålla det ospelat som investering. Är skivan ospelad har den högre värde, i synnerhet om det är en ”limited edition”. Vill du ha ett lyssningsexemplar kan du ju alltid beställa två stycken eller plattan på CD också.
.
.
Ett av de stora banden inom progressive metal, Seattle-baserade Queensrÿche, har varit inlåsta i studion och är på gång med ett nytt album, ännu ej namngivet. Förutom vinylen, bland annat i signerad utgåva, finns en del annan rolig merchandise att beställa också. OK, det är inte Geoff Tate på sång, men man kan inte få allt och Todd La Torre är ingen dålig sångare han heller.

Läs mer och förhandsboka Queensrÿche hos PledgeMusic
.
.
Led Zeppelin var på topp under början av 70-talet, i synnerhet när deras konserter i juli 1973 på Madison Square Garden spelades in för en konsertfilm. Det släpptes 1976 på skiva, en soundtrack till filmen ”The Song Remains The Same”, och nu är den på gång att återutges ommastrad i en samlarbox med 4 vinyler.

Förhandsboka Led Zeppelin hos CDON och läs mer hos PledgeMusic
.
.
Det är 10 år sedan gothrockarna Ascension of The Watchers släppte sitt debutalbum, men nu är det dags för platta nummer 2 som fått titeln ”Stormcrow”. Om man räknar den självutgivna ”Iconoclast” är det tredje plattan. Missa inte att vara med redan från början och vara bland de första att ha comeback-albumet i din ägo.

Förhandsboka Ascension of The Watchers hos PledgeMusic

Vinylutgåvorna ovan är genom musiktjänsten PledgeMusic. Även hos skivbolagen i övrigt släpps allt fler titlar nu på vinyl, nedan några av förra veckans nya plattor som finns tillgängliga på vinyl hos CDON, en del av dessa är även i begränsad upplaga. Albumtiteln är direktlänkad till beställningssidan hos dem. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Bruce Dickinson – Scream For Me Sarajevo
Bullet For My Valentine – Gravity
Crystal Viper – At the Edge of Time
Fates Warning – Live Over Europe
Guns N’ Roses – Appetite For Destruction: Audiophile Edition
Kevin Hufnagel – Messages To The Past
The Night Flight Orchestra – Sometimes The World Ain’t Enough
Paradise Lost – Believe In Nothing (re-release)
Shylmagoghnar – Transience
Vanhelga – FredagsmysInga kommentarer
Kategorier: Vinyl Taggar:, , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *